BMS – De menopauze uitgelegd

De Belgian Menopause Society (BMS) is de Belgische Vereniging voor de Menopauze. Zij zijn een non-profit wetenschappelijke organisatie die zich inzetten in het begrijpen van de menopauze en willen de gezondheid van vrouwen van veertig jaar en meer verbeteren.
 
Op hun website bieden ze algemene informatie aan over de menopauze en kan je ook verschillende brochures terugvinden (met o.a. getuigenissen).
 
Verder kan je meer over de menopauze ontdekken in deze video van Professor Pintiaux, gynaecologe gespecialiseerd in reproductieve endocrinologie. Van het begrijpen van de basis tot het omgaan met symptomen van de menopauze, elke fase van deze levensveranderende periode wordt in het kort uitgelegd. Kom te weten hoe je de menopauze kunt vatten en de symptomen kunt aanpakken voor een soepelere overgang naar een nieuwe levensfase.
 
Je kan ook nog andere video’s met uitleg over de menopauze terugvinden op de BMS-website.
 
Wanneer je klachten of ongemakken ervaart en denkt aan de menopauze, raadpleeg steeds een zorgverlener, arts of apotheker. Zij kunnen samen met jou bekijken wat voor jou de beste aanpak is.

THX_BE_DUT/FR_18498_v1/JUN2024

THX_BE_DUT/FR_18498_v1/JUN2024

DOE DE MENO-CHECK! BEREID JE VOLGENDE
DOKTERSBEZOEK VOOR MET DE HANDIGE MENO-CHECKLIST.