Progesteron

Progesteron is een hormoon dat je lichaam natuurlijk aanmaakt, vooral tijdens de tweede helft van je menstruatiecyclus. Het speelt een belangrijke rol bij de menstruatiecyclus en is cruciaal voor zwangerschap en reproductieve gezondheid. Tijdens de menopauze nemen de niveaus van progesteron af, wat diverse fysieke en emotionele veranderingen kan veroorzaken.

Een afname van progesteron kan leiden tot onregelmatige menstruatie, opvliegers, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Het hormoon reguleert niet alleen de menstruatie, maar heeft ook invloed op je stemming en slaappatroon. Het kan ook bijdragen aan gewichtsveranderingen en een verminderde botdichtheid. Een verlaagd progesteronniveau kan ook invloed hebben op je libido en seksuele gezondheid.

Er zijn manieren om de klachten veroorzaakt door een laag progesteronniveau te verminderen. Het is altijd het beste om met een gezondheidsprofessional te praten om de beste aanpak voor jouw specifieke situatie te vinden. Zij kunnen met jou de medicamenteuze of niet-medicamenteuze opties verkennen. Het doel is om de klachten of ongemakken te verlichten en je kwaliteit van leven te verbeteren.

THX_BE_DUT_16818_v1/FEB2024