Hoe ga je met opvliegers om?

Er zijn verschillende manieren om met klachten van de menopauze om te gaan. De aanpak van deze klachten kan verschillen van vrouw tot vrouw. Wanneer je klachten of ongemakken ervaart, raadpleeg steeds een zorgverlener, arts of apotheker. Zij kunnen samen met jou bekijken wat voor jou de beste aanpak is. Er bestaan steeds verschillende mogelijkheden om met je klachten of ongemakken om te gaan. Er kan gekeken worden naar medicamenteuze en niet-medicamenteuze opties.

Niet-medicamenteuze behandelingen:

Niet-medicamenteuze behandelingen om opvliegers tijdens de overgang tegen te gaan, kunnen bestaan uit levensstijlveranderingen, een gebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en onstpanningstechnieken.

Levensstijlveranderingen spelen een cruciale rol in het verminderen van de frequentie en intensiteit van opvliegers. Een gebalanceerd dieet kan een gunstige invloed hebben op deze klachten. Identificatie en vermijding van triggers, zoals cafeïne, gekruid voedsel en stress, kunnen aanzienlijke verbeteringen opleveren.

Bovendien hebben veel vrouwen baat bij het integreren van regelmatige lichaamsbeweging in hun routine, wat niet alleen de algemene gezondheid bevordert, maar ook de intensiteit van opvliegers kan verminderen.

Ontspanningstechnieken, waaronder yoga, meditatie en acupunctuur, kunnen stress verminderen en het welzijn bevorderen. Het verkennen van deze niet-medicamenteuze benaderingen biedt vrouwen een holistische aanpak om opvliegers te beheersen.

Medicamenteuze behandelingen:

Medicamenteuze mogelijkheden omvatten zowel hormonale als niet-hormonale behandelingen. Jouw arts kan je bijstaan om de voor jou passende optie te kiezen.

THX_BE_DUT_16818_v1/FEB2024

Vooraleer je een behandeling begint, is het belangrijk om eerst advies te krijgen van een arts.