Hoe ga je met libidoverlies om?

Gelukkig bestaan er verschillende manieren om met libidoverlies om te gaan. Om te beginnen is het belangrijk om open te praten met je partner over deze fysieke en psychologische veranderingen. Communicatie kan de sleutel zijn tot begrip en het vinden van manieren om intimiteit op andere manieren te beleven.

Je kan zelf enkele dingen doen om je libido te verbeteren. Regelmatig bewegen kan bijvoorbeeld helpen om je bloedstroom te verbeteren en de seksuele functie te verbeteren. Het eten van een gezond dieet en het verminderen van stress kunnen ook helpen om het libido te verbeteren.

Het kan ook nuttig zijn om met een zorgverlener, arts of psycholoog te spreken over mogelijke oplossingen of behandelingen om je seksuele gezondheid te ondersteunen. Zij kunnen samen met jou bekijken wat voor jou de beste aanpak is. Het is essentieel om te onthouden dat er diverse opties zijn die kunnen helpen bij het herstel of behoud van seksueel welzijn tijdens de menopauze. Het bespreken van deze zorgen kan vaak leiden tot oplossingen die je kunnen helpen om je comfortabeler te voelen in deze nieuwe fase van je leven. Zo kan er dan gekeken worden naar medicamenteuze en niet-medicamenteuze opties.

Onthoud dat veranderingen in libido een natuurlijk onderdeel kunnen zijn van het menopauze proces. Het is belangrijk om te zoeken naar manieren om je welzijn te behouden en te streven naar een gezonde levensstijl, waarbij open communicatie en begrip voor jezelf en je partner centraal staan. Het is mogelijk om je comfortabeler te voelen en te genieten van een bevredigend seksueel leven, ook tijdens de menopauze.

THX_BE_DUT_16818_v1/FEB2024